_DSF0186

Om oss

Den rustika och unika puben

Le Pub och dess vinkällare hittar du på Nordhemsgatan 22 som är en tvärgata till de så kallade ”Långgatorna” vilka löper västerut mot Majorna från Järntorget. Ett stenkast från Le Pub ligger Linnégatan som idag är ett livligt gatustråk från Järntorget i norr till Linnéplatsen och Slottsskogen i söder. Järntorgsområdet har blivit ett av stadens kulturtätaste områden med ett flertal teatrar, gallerier, tidskriftsredaktioner, förlag, scener mm. 1874 invigdes Folkets hus och 1876 inreddes en teater i ena flygeln, allmänt benämnd Folkteatern.

_DSF0006

Det är svårt att hitta en mer unik lokal i Göteborg. Du går förbi en gul tegelbyggnad men när du går in möts du av en fantastisk lokal med träbalkar, trägolv och balkongräcken som löper längs hela övervåningen. Går du djupare in finner du en vinkällare med ett grusgolv, stora ljuskronor i taket och dammiga vinflaskor som mognar till i lugn och ro hos oss.

Le Pubs lokal byggdes redan 1884 och användes då till förvaring av isblock. Under åren därefter har den används till allt från hantverksmarknad, café och antikvarier.

Vi som driver Le Pub har varierande bakgrund och utbildningar men alla har långvarig erfarenhet av arbete med restaurang. Vi eftersträvar alltid efter att utveckla och förbättra Le Pub och är alltid öppen för nya medarbetare till vårt team, (se jobba hos oss för mer information).

Le-Pub-logo

Öppettider:

  1. tis
  2. ons - tor
  3. fre - lör

Följ oss: